Preguntes freqüents sobre jardineria

Quines garanties m'ofereix Jardineria Monés als seus serveis?

A Jardineria Monés oferim les millors garanties en els nostres serveis, estem totalment compromesos amb el nostre treball i sabem que la dedicació a qualsevol espai natural en la seva elaboració o manteniment repercuteix directament amb la qualitat del mateix. I per això la nostra dedicació és total en cada servei que duem a terme i ho notarà traduït en una alta qualitat.

En tots els nostres serveis li garantim una feina ben feta, així ho constaten els nostres clients, tant clients al que hem fet un disseny del jardí com els nostres clientes habituals de manteniment de jardins.

Què és el paisatgisme?

El paisatgisme és l'activitat de dissenyar jardins o espais exteriors en un entorn determinat, ja sigui rural o de ciutat.

Per a nosaltres el paisatgisme també és un art en el qual s'ha de tenir en compte característiques visibles, físiques i anímiques que millor combinin amb l'entorn i amb les persones que habiten en ell.

Jardineria Monés realitzarà el projecte de jardineria amb un disseny exclusiu que millor s'adapti a vostè i al seu entorn.

En què influeix el disseny d'un jardí?

Un jardí ben dissenyat i personalitzat et produirà les millors sensacions possibles, fins i tot abans d'endinsar-t'hi.

Al nostre costat descobrirà el que és gaudir d'aquest espai natural que harmonitza amb el seu entorn i amb les persones que en gaudiran.

Amb un bon disseny podràs aconseguir que estar en el teu jardí es converteixi en la millor font d'inspiració o en el moment del dia de més relax. Amb un disseny professional el manteniment del teu jardí serà molt més senzill i sentiràs trobar-te en un espai natural d'un aspecte envejable. Consulta els nostres projectes de jardineria amb experts en dissenys d'exteriors.

En què consisteix la poda?

Podar és tallar o retallar les branques d'arbres o arbustos perquè tinguin un desenvolupament adequat dins l'entorn on es troba, siguin segurs, o simplement per estètica.

La topiària, en jardineria és una tècnica d'esporga, s'utilitza per aconseguir formes artificials en els arbres o arbustos. Ben executada i repetida amb la periodicitat adequada pot augmentar el valor ornamental dels mateixos.

L'arbre o arbust és un ésser viu que té el temps al seu favor. Però nosaltres necessitem de les seves millors qualitats el més aviat possible i amb la poda periòdica i adequada ho aconseguim.

No obstant això, amb freqüència es practica la poda de forma inadequada, ocasionant podriments de la fusta que escurcen la vida dels arbres i incrementen el risc de trencament de branques. D'altra banda, una poda massa radical de l'arbre o dels arbustos sovint compromet la seva supervivència.

Des de Jardineria Monés t'oferim un servei d'arboricultura per a qualsevol tipus de poda. Consulti sobre el nostre servei de poda d'arbres.

Per què he de podar en el meu jardí?

Els arbres i arbustos del jardí es poden perquè estiguin sans, siguin segurs i més estètics. Una poda ben feta afavoreix l'adequada distribució de les branques, de manera que garanteix que la llum del sol arribi també a l'interior de la planta i creixi de manera harmònica i floreixi millor.

Podem distingir per què serveix la poda depenent de quin tipus d'arbre o arbust tenim. Els arbres fruiters es poden per obtenir fruita i que estigui accessible. Els arbres llenyosos es poden per obtenir fustos més rectes i amb menys ramificacions i, per tant, obtenir una fusta de major qualitat. Els arbres ornamentals s'ha de podar per aconseguir l'objectiu desitjat estàticament.

Consulti els nostres experts de poda d'arbres.

Per què és tan important tenir un sistema de reg?

És molt important tenir un sistema de reg adeqüat perquè l'aigua es l'essència de la vida del jardí, és un ben escàs encara que necessari, i costòs. Per això, es important tenir un sistema de reg que reguli i controli el subministrament d'aigua més adequat a les necessitats hídriques dels vegetals al jardí.

Podem estudiar el seu cas per determinar quin tipus de reg és més adequat, el reg per degoteig o per aspersió.

Quin sistema de reg és el millor?

El sistema de reg depèn principalment del tipus de vegetació que tinguis en el teu jardí, i de la ubicació i orientació en la qual hagis disposat les diferents espècies de plantes, ja que no totes les espècies vegetals tenen el mateix requeriment hídric.

Bàsicament existeixen tres tipus de sistemes de reg; reg per aspersió, reg per difusió i reg per degoteig. D'aquí l' importància de realitzar un projecte amb criteri i harmonia.

En zones de gespa es millor el reg per difusió o per aspersió, i pel que fa al reg per degoteig, podrem utilitzar-l'ho per regar arbres, arbustos i massissos de plantes.

És important el manteniment de la meva piscina o estany?

Tenir cura i realitzar el manteniment piscines o estanys regularment té molta importància, ja que, si l'aigua utilitzada per a la nostra piscina no està cuidada i ben tractada aviat es tornarà verdosa i les parets i voltants de la mateixa estaran relliscoses. En conseqüència el cost econòmic per mantenir una piscina pot ser molt major.

En els estanys hem de tenir especial cura amb l'elecció de plantes. Arbres al seu al voltant, ja que seran les principals responsables del benestar de l'aigua i el seu hàbitat.

Quins són els controls habituals per al manteniment d'una piscina?

Els controls més habituals que duem a terme en el manteniment de piscines són els següents:

  • Regulació del PH de l'aigua.
  • Desinfectar l'aigua.
  • Prevenir d'algues.
  • Neteja del filtre.

No obstant això, cada piscina podria tenir problemes més específics que se sortissin d'aquestes pautes, els quals també han de ser atesos amb rapidesa. Jardineria Monés ofereix el servei de manteniment integral per la cura de la teva piscina.

Quin és el millor tipus de gespa per al meu jardí?

Hi ha multitud de varietats de gespa que es poden plantar i que influiran en la seva ubicació i disposició, des de Jardineria Monés et convidem a que ens demanis consell més detallat i concret per al teu jardí, i et farem un pressupost sense compromís.

No existeix una gespa millor que una altre, si no una més adequada que una altra per al teu jardí.

També s'ha de valorar la possibilitat de la instal.lació de gespa artificial, recomanada en alguns casos.

Què puc fer amb les males herbes?

Per solucionar un problema de males herbes tenim dues opcions. La primera, i més aconsellable, és la selecció i extracció manual, es és un treball tediós i de vegades impossible si no disposem de temps o la plaga de males herbes és massa gran.

Com a segona opció, potser preferim utilitzar productes químics que matin aquestes males herbes, els anomenats herbicides, que s'apliquessin sobre les males herbes fent que morin fins a la pròpia arrel.

Per a l'ús dels herbicides és important disposar de la formació adequada i reglada complint les lleis d'aplicació de fitosanitaris. Amb l'aplicació correcte de cada producte, doncs podria afectar a les plantes, vegetació, fauna del nostre jardí.

No dubteu en contactar-nos, estudiarem el vostre cas detalladament.

Quin és el millor tipus de plantes i flors per al meu jardí?

No podem dir en concret quin és el millor tipus de planta o de flors que puguin anar al jardí si no coneixem com i on està situat el jardí.

Cadascun dels nostres jardins respon concretament a cadascun dels nostres clients en els seus gustos, preferències i en la major eficàcia per a la seva ubicació en l'entorn. Per això cadascun dels nostres jardins són únics i irrepetibles.

Però des d'aquí podem posar-te un parell d'exemples o consells més concrets.

  • En jardins relativament humits podríem disposar de bambús per separar diferents zones o esquitxant-los de manera que donin un toc exòtic i majestuós en determinades zones del teu jardí.
  • Pel que fa a les flors, una de les famílies de gran bellesa i que harmonitzen en diferents espais naturals és l'orquídia. La cura de l'orquídia és difícil si no es té certa experiència i temps. Però et recomanem per començar les orquídies del tipus Cymbidium, molt més resistents, podent-les col.locar al costat dels bambús per donar un toc de color d'una manera molt harmònica i alhora d'enorme bellesa.

Què haig de fer per demanar un pressupost d'un servei de jardineria?

Si desitja sol.licitar un pressupost d'un servei de jardineria us visitarà un tècnic de Jardineria Monés al seu domicili, que elaborarà un pressupost personalitzat i sense compromís, adaptat a les seves necessitats, tant si es tracta d'un servei puntual, d'un disseny de jardí o un manteniment periòdic.

Contacti ara amb nosaltres o bé truqui'ns al 93 389 59 37.

Quin cost té fer un projecte de jardineria?

A Jardineria Monés som experts en paisatgisme i disseny d'exteriors.

Al nostre projecte de jardineria li oferirem imatges en 3D, plànols, una memòria detallada de les plantes i arbre que formarien el jardí,...en definitiva tot el projecte pas per pas per a obtenir el jardí que voleu.

El cost d'el.laboració del projecte de jardineria variarà en funció de les dimensions del jardí i de la seva complexitat. En tots els casos, el cost del projecte serà descomptat de l'import final de l'execució del jardí en el cas de que el projecte es tiri endavant.

Si vol gaudir d'un jardí com sempre havia somiat, li aconsellem deixar el disseny del jardí en mans d'un expert que pugui exprèmer totes les possibilitas que el seu espai exterior pot oferir.

Contacti amb nosaltres sense compromís.

Quins tipus de serveis de jardineria es poden contractar?

A Jardineria Monés ens dediquem a tot tipus de jardineria, pel que podem oferir-li un servei de jardineria per hores, serveis de manteniment per temporades, o bé, pressupostar serveis puntuals.

Contacti i l'informarem sense compromís.

Quin horari fan els jardiners?

L'horari de les nostres oficines de de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00.

L'horari dels nostres serveis de jardineria és de dilluns a divendres de 7 a 15 hores.

A quines zones treballa Jardineria Monés?

Treballem a tot el territori català per a qualsevol projecte i nou jardí.

Principalment, realitzem manteniments de jardins a les àrees del Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme.

Contacti amb nosaltres sense compromís.